2011 Top 10

9.1.2012

Vuosi on vaihtunut, ja on aika katsastaa mitkä olivat Lautapelit.fi:n suosituimpia pelejä vuonna 2011. Perinteiseen tapaan tarjolla on jälleen 3 top 10 listaa, jaoteltuna sen mukaan miten laajasti niitä on saatavilla.

Ensimmäinen lista on ns. yleinen sarja, eli sisältää kaikki pelit joita on myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kymmenissä muissa paikoissa:

Lista vaihtui hiukan edellisvuosia enemmän. 7 Wonders kiilasi kärkeen ja Mondo kin hienosti kolmossijalle. 2010 ykkönen Dixit valahti neljänneksi. Bohnanzan suosi jatkuin vankkana, ja listan "outoutena" löytyy Eclipse jonka myynti muualla kuin suomessa oli sen verran hyvä että sillä irtosi kuudes sija. Tyynysota pinnisteli myös listalle, muuten loppupäätä täyttävät vanhat tutut.

Toiseen listaan on kerätty suosituimmat pelit vain erikoisliikkeistä myytävistä peleistämme:

Keskimmäinen lista oli jälleen aika helppo päivitettävä. Kärkipäässä 7 Wonders poistui ylemmälle listalle ja korvautui Dixit Odyssey lla, Dominion Hovin Juonet poistui listalta painoksen loppumisen myötä ja korvautui Power Grid illä. Muita uusia tulokkaita olivat Puerto Rico (uusi painos), Pricipato ja Liiton Arkki . Halli Galli poistuu toivottavasti uuden laitoksen myötä listalta tämän vuoden jälkeen ja palaa päälistalle.

Kolmas lista koostuu parhaiten myyneistä vieraskielisistä tuotteista:

2010 kärki Agricola sai viime vuonna lunta tupaan tippuen sijalle 6. Uusi, listan kaikkien aikojen ylivoimaisin voittaja on tietysti Eclipse . Myös SmallWorldit tekivät hyvää jälkeä, 2 peliä listalla. Huomioitavaa on myös että listalla on nyt jo 3 avaruusaiheista peliä.

Tässä tämä tällä erää, palaamme listoihin jälleen 2013 alussa. Kannattaa katsoa myös aiemmat listaukset:

<< Takaisin