2012 Top 10

9.1.2013

Vuosi on vaihtunut, joten on taas aika katsoa miten päättynyt kausi meni. Kaikenkaikkiaan 2012 oli varsin erinomainen vuosi niin lautapeleille yleisesti, kuin myös Lautapelit.fi tuotteille. Jo totuttuun tapaan tarjolla on jälleen 3 top 10 listaa, jaoteltuna sen mukaan miten laajasti pelit ovat saatavilla.

Ensimmäinen lista on ns. yleinen sarja, eli sisältää kaikki pelit joita on myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kymmenissä muissa paikoissa:

Yleinen lista vaihtui jälleen aika paljon. Maailmanlaajuiset markkinat siivittivät Eclipsen listan kärkeen, Vuoden Lastenpeli Halli Klack! tiukasti kannoilla. Viimevuoden ykkönen 7 Wonders valahti sijalle 8, ja ensimmäistä kertaa listalla ei ole Menolippu tuotteita. Syynä tähän on se että hyvin myyneitä tuotteita oli vain yksikertaisesti paljon. Bohnanzan sinnittelee silti mukana, ja vuosien tauon jälkeen Halli Galli teki todella komean paluun uuden laitoksen myötä.

Toiseen listaan on kerätty suosituimmat pelit vain erikoisliikkeistä myytävistä peleistämme:

Keskimmäinen lista muuttui myös jonkin verran. Spiel des Jahres voittaja Kingdom Builder kiilasi kärkeen, kannoillaan Dixit Odyssey. Power Grid säilytti suosionsa, samoin 6 Nimmt! ja Puerto Rico. Halli Galli poistui ennustetusti ja pääsi hienosti päälistalle. Uusista tulokkaista mm. Dobble näyttäisi kulkevan Bohnanzan jalanjäljillä, eli tippui pois isoista ketjuista, mutta riittävä määrä pelejä ulkona pitänee sen tällä listalla monta vuotta. Katamino olisi voinut olla korkeammallakin mikäli painos ei olisi loppunut juuri ennen joulukautta.

Kolmas lista koostuu parhaiten myyneistä vieraskielisistä tuotteista:

Kärki lähes sama kuin viime vuonna, osittain eri järjestyksesä. Loppupäähän sentään vähän uutta verta King of Tokyon johdolla; Golden Geek voitot auttoivat mukavasti loppuvuoden myyntiä. Avaruus ei olekaan enään niin kova juttu kuin vielä viime vuonna, ja yleisesti voidaan kai todeta että keskihinta tällä listalla on noussut.

Tässä tämä tällä erää, uusia listoja jälleen 2014 alussa. Kannattaa katsoa myös aiemmat listaukset:

<< Takaisin