2014 års Vuoden Peli vinnare

28.8.2014

De färska resultaten av Vuoden Peli (Årets Spel) har nyligen offentliggjorts i Helsingfors Mässcentrum i samband med Forma-mässan. Åter en gång har tävlingen varit lyckad för Lautapelit.fi, då första platsen i både kategorin för familje- och vuxenspel gick till våra produkter.

Till Årets Vuxenspel valdes Splendor .

Splendor var även en finalist i den prestigefyllda tyska tävlingen Spiel des Jahres, (vilket internationellt sett även är den antagligen mest betydelsefulla av de olika tävlingarna) så det är inte endast i Finland som spelet varit en succé. Övriga finalister i den här kategorin var Love Letter och La Boca.


Till Årets Familjespel valdes Battle Sheep .

Battle Sheep är ett spel som är otroligt enkelt att lära sig och vars regler är korta; en faktor som säkerligen haft betydelse då vinnaren utsågs. Övriga finalister i den här kategorin var Camel Cup ja Qwixx.


Till Årets Barnspel valdes Magic Tower .

Magic Tower är även en färsk Kinderspiel des Jahres- vinnare i Tyskland, så helt tydligt är det fråga om ett riktigt bra barnspel. Tyärr finns spelet inte ännu i vårt sortiment, men det torde rådas bot på det inom de kommande veckorna. Övriga finalister i barnspelskategorin var Halli Cups och Koiramäki.

<< Tillbaka