2015 Top 10

14.1.2016

2015 on saatu päätökseen, on siis aika katsastaa miltä se näytti lautapelien osalta.

Yleisesti 2015 oli jälleen hyvä lautapelivuosi. Lautapelit.fi -tuotteille Vuoden Peli -kilpailujen voittoja irtosi kolme kappaletta kolmesta Pohjoismaasta. Ruotsi jäi taas puuttumaan täydestä ketjusta. Suomessa 2014 voittaneet Battle Sheep ja Splendor olivat nyt kovaa valuuttaa muissa Pohjoismaissa. Lisäksi Lautapelit.fi:n Pohjoismaissa julkaisema Colt Express pokkasi halutun Spiel des Jahres -tittelin Saksassa.

Lautapelit.fi:n omat alkuperäisjulkaisut, Eclipse ja Nations menestyivät myös hyvin. Molemmista saatiin ulos uusi painos ja kumpainenkin on vakiinnuttanut asemansa BGG:n listoilla. Uutuuksistamme myös M.U.L.E. The Board Game lähti liikkeelle mukavasti.

Nyt vuoden toiminut uusi Helsingin myymälämme Kamppi keskuksessa on jatkanut suosiotaan, siitä jälleen nöyrimmät kiitokset kaikille vierailijoillemme.

Kuten pitkään on ollut jo tapana, julkaisemme jälleen 3 top 10 listaa, jaoteltuna sen mukaan miten laajasti pelit ovat saatavilla.

Ensimmäinen lista on ns. yleinen sarja, eli sisältää kaikki pelit joita on myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kymmenissä muissa paikoissa:

PortRoyal-VP-2015-web.jpg

Vuoden Peli -voiton myötä Port Royal kiilasi kärkeen ja pudotti Camel Cupin pois listalta. Muuten listan pelit ovat samat kuin 2014, vain vähän eri järjestyksessä. Carcassonne sinnittelee yksikielisenä suomiversiona listalla, muuten kaikki pelit ovat joko englanninkielisiä, tai monikielisiä laitoksia joiden myynnistä ainakin osa tulee suomen rajojen ulkopuolelta. Pelkästään Suomessa myytyjen pelien listaa emme pysty tuottamaan, mutta sillä olisivat ainakin Menolippu ja Catan -tuotteet vahvasti mukana, sekä Concept joka missasi Top 10:n täpärästi.

Toiseen listaan on kerätty suosituimmat pelit vain erikoisliikkeistä myytävistä peleistämme:

Listan voiton vei jälleen Dobble. Vasta marraskuussa myyntiin tullut Mysterium teki kovan nousun heti kakkoseksi. Veikkaammekin sen olevan päälistan tuote vuoden päästä. "Plussat" tekivät myös hienon nousun listoille, 6 Nimmtin , Coloreton ja Saboteurin uudet laitokset menestyivät siis erinomaisesti. Häntää pitää useiden tarjouksien myötä menestynyt Madeira.

Kolmas lista koostuu parhaiten myyneistä vieraskielisistä tuotteista:

7-wonders-duel-ENG.jpg

Nations ja Eclipse lisäosineen sekä M.U.L.E. jätetty tältä listalta pois. Muutoin jo edellisenä vuonna alkanut trendi on jatkunut, isoja pelejä on listalla taas hiukan vähemmän. Menolippu Pohjoismaiden englanninkielinen versio TTR Nordic ja Smallworld pitävät enää isompien pelien puolia. Kärkeen kiilasi 7 Wonders Duel . Jo vuosia tältä listalta on ainakin yksi peli ilmestynyt suomeksi seuraavana vuonna, ja perinne jatkuu listaykkösen suomiversion myötä kevään 2016 aikana.

2015 alkaakin olla sitten taputeltu, listoja kuluvalta vuodelta jälleen 2017 alussa. Kannattaa katsoa myös aiemmat listaukset:

<< Takaisin