2015 nyhet: Bohnanza expansioner

26.1.2015

Årets första nyhet är en dubbelpublicering. Lautapelit.fi ger i februari 2015 ut två expansioner till det superpopulära bönfarmarspelet Bohnanza. Till detta välkända och omtyckta "bönspel" har det tidigare även funnits ett flertal olika tilläggsdelar, men huvudsakligen tyskspråkiga sådana. Nu får problemet en grundlig lösning, då bägge tilläggsdelar egentligen består av kombinationer av två respektive mindre expansioner.

Bohnanza - Al Cabohne & Ladybohn:
Al Cabohne erbjuder ett nytt spelsätt; en eller två spelare mot bönmaffian. Paketet innehåller äver några nya bönsorter, samt olika bönometrar.
Ladybohn introducerar ladies till bönvärlden. Det är frågan om kvinnliga varianter av grundspelet bönsorter, som ger en extra vinst då bönfälten skördas - ifall ladyn är överst på fältet. Om spelaren däremot har en babyböna överst så ger skörden ingen vinst alls.

Bohnanza - Princes & Pirates:
Princes är en äventyrsexpansion i vilken spelaren försöker nå fram till och rädda en prinsessa inlåst i ett slott.
Pirates ger spelarna tillgång till handelsfartyg som möjliggör en mer effektiverad bönhandel. Som namnet antyder så bjuds det även på piratskepp som spelarna kan använda för att stjäla bönor av sina medspelare.

Bägge utgåvor är nordiska, d.v.s. regler på svenska medföljer. Det kan dock vara värt att notera att vissa engelska termer och uttryck dyker upp på komponenterna. De finns dock översatta i regelboken. Åldersrekommendationen för bägge utgåvor är 12+, med spelarantalen 1-5 och 2-7.

<< Tillbaka