2015 nyhet: Concept

10.3.2015

Lautapelit.fi ger ut en finsk utgåva av det kritikerrosade spelet Concept. Concept var en av finalisterna i den prestigefyllda Spiel des Jahres tävlingen år 2014. Priset gick visserligen till ett annat spel även utgivet av Lautapelit.fi - Camel Cup - men även Concept har visat sig vara ett utomordentligt spel för hela familjen.

Det är frågan om ett lagspel där spelarna med ett begränsat antal enkla symboler skall försöka förklara ett ord eller begrepp åt sin medspelare. Genom att placera ut kuber på symbolerna på spelbrädet så försöker spelaren skapa en helhetsbild som ger ledtrådar åt sin lagkramat. Concept är ett utmärkt alternativ för de som tycker kreativa och kluriga sällskapsspel.

För att spela Concept krävs minst 4 spelare och spelet rymmer sammanlagt upp till 12 spelare. Åldersrekommendationen är 10 år uppåt, och speltiden är uppskattningsvis 40 minuter. Spelet finns att få från våra detaljhandlar eller via vår nätbutik.

OBS!! Denna upplaga är tyvärr exklusivt finskspråkig. Själva spelbrädet innehåller ingen text, men frågekorten och reglerna finns endast tillgängliga på finska. Vi undersöker möjligheterna att i framtiden även ge ut spelet på svenska, men tills dess finns det endast att få på finska och på engelska. !!!

<< Tillbaka