2015 nyhet: Mondo

5.7.2015

mondo-2-laitos-oma.jpg Lautapelit.fi ger ut en nordisk utgåva av Michael Schachts populära spel Mondo. Om det känns som om du hört detta förut så har du helt rätt. Det är nämligen frågan om en ny utgåva av ett spel som tidigare funnits i vårt sortiment.

Mondo har gått igenom något av en totalförändring. Spelbrädet används inte längre och numera bygger varje spelare en så djurrik och mångsidig ö som möjligt i ett 3x3 eller 4x4 rutmönster, beroende på spelarantalet. Timern ur den tidigare utgåvan har även avlägsnats och spelet kan spelas antingen utan tidsgräns eller med t.ex. en äggklocka.

Spelets förpackning har även krympt avsevärt och den nya utgåvan är enkel att ta med sig t.ex. på resor. Det krävs inte heller särskilt stor bordsyta för att spela spelet. Det nya Mondo utvidgar serien av små spel utgivna av Lautapelit.fi som fick sin början i.o.m. Love Letter och bl.a. innehåller sådana spel som 6 Nimmt!+ , Coloretto+ ja Port Royal . Med mera på kommande under nästa år...

Det nya Mondos speltid är 10-20 minuter och spelet rymmer 2-4 spelare. Åldersrekommendationen är 8+. Spelet finns tillgängligt omedelbart och kostar 14,95€.

PT-mondo-ja-kavert.jpg

<< Tillbaka