2015 uutuuksia: Bohnanza laajennukset

26.1.2015

Vuoden ensimmäinen julkaisu-uutinen on tupla sellainen. Lautapelit.fi julkaisee helmikuussa 2015 kaksi uutta laajennusta supersuosittuun papujenviljelypeliin, Bohnanzaan. Tähän "papupelinä" tunnettuun suosikkiinhan on ollut saatavilla erinäsiä lisäosia, mutta pääasiallisesti vain saksaksi. Nyt tilanne korjaantuu todella isolla askeleella, sillä molemmat lisäosat ovat itseasiassa kahden pienemmän lisäosan kombinaatioita.

Bohnanza - Al Cabohne & Ladybohn:
Al Cabohne tuo uuden pelitavan, yksi tai kaksi pelaajaa mafiaa vastaan. Mukana tulee myös muutamia uusia papulajikkeita, sekä erilaisia papumetrejä.
Ladybohn esittelee papumaailman leidit. Leidit ovat perupelin papujen naispuolisia papuja jotka lisäävät kerättävän papupenkin rahatuottoa jos ovat päällimmäisenä. Leidit tuovat mukanaan myös vauvapapuja, jotka puolestaan vievät koko papupenkin tuoton nollaan ollessaan pinon päällimmäinen kortti.

Bohnanza - Princes & Pirates:
Princes on seikkailutyyppinen pelimuoto jossa pelaajan tulee vapauttaa prinsessa linnasta jossa hän on vankina.
Pirates tuo puolestaan pelaajien käyttöön laivat joilla kaupankäynti on tehokkaampaan. Tarjolla on myös merirosvolaivoja joilla voi käydä ryöväämässä naapurin pavut.

Molempien uutuuksian painokset ovat pohjoismaisia, eli säännöt löytyvät myös ruotsiksi. Kannattaa kuitenkin huomioida että pelien komponenteissa on joitakin termejä englanniksi. Ne löytyvät toki käännettyinä ohjekirjasta. Molempien lisäosien suositusikä on 12+, ja pelaajamäärät 1-5 ja 2-7.

<< Takaisin