2016 uutuus: Agricola

2.9.2016

Tällä kertaa meillä on ilo esitellä suomen- ja ruotsinkieliset laitokset yhdestä kuluvan vuosikymmenen suosituimmasta peliharrastajapelistä, Agricolasta. Agricola on aiemmin lähinnnä "papupeli" Bohnanzasta tunnetun Uwe Rosenbergin luomus joka ilmestyi alun perin jo vuonna 2007, ja palkittiin heti Spiel des Jahres erikoispalkinnolla 2008.
Suomenkielisen laitoksen saaminen siis kesti aika kauan, monen asian vain piti loksahtaa kohdalleen. Tänä vuonna näin siis vihdoin kävi, ja jäämmekin nyt jännityksellä odottamaan miten kotimainen laitos vaikuttaa kysyntään.
Peli tuotettiin osana massiivista yhteispainantaa, joten sen hintakin on nyt erittäin hyvä, 45 euroa.
Kotimaiset laitokset sisältävät niin "Animeeplet" kuin "Veggiemeepletkin", sekä huiman kasan muuta puu- ja pahvitavaraa. Ne vastaavat uutta, 2016 ilmestynyttä "revised editionia" kaikin puolin, eli pelata voi 1-4 pelaajalla, peliajan ollessa noin 30 minuuttia per pelaaja. Suositusikä on 12+.

Agricola on siis selkeästi suunnattu kokeneemmille pelaajilla, lähimpiä verrokkeja lienevät Puerto Rico ja Power Grid. Agicolan teema tekee siitä kuitenkin jonkin verran helpommin lähestyttävän; keskiaikaisen farmin pyörittäminen yllättävän mukavaa vaikka ruoka uhkaakin loppua vähän väliä.

Artikkeli pelistä: 2007 vuosikatsaus

agricola-fin-web-sdj-sonderpreis-2008.jpg

<< Takaisin