Kaupungeista ja ritareista

Kaupungit ja ritarit

Städte & Ritter

  • Valmiin kaupungin pistearvo on 2 pistettä jokaista kaupungin pelilaatta kohden. Tästä poikkeuksena on kaupunki, joka koostuu ainoastaan kahdesta laatasta. Kahden pelilaatan kaupungin arvo on yhteensä 2 pistettä.

  • Jokainen valmiissa kaupungissa oleva vaakuna tuo kaksi lisäpistettä.

  • pelin päättyessä keskeneräisen kaupungin arvo on 1 piste per pelilaatta plus 1 lisäpiste jokaisesta vaakunasta.

Beispiel Kysymys: Lasketaanko pelilaatta, jolla on kaksi erillistä kaupunginosaa kahteen kertaan?
Antwort: Ei. Kuvan esimerkissä vihreä saa 8 pistettä, ei 10 vaikka kaupunki koostuukin viidestä eri osasta. Vasemman yläkulman pelilaatta lasketaan vain yhteen kertaan.
Beispiel

Kysymys: Miten ohjekirjan sivulla kolme (esimerkki 1) punainen ja sininen ovat saaneet 12 pistettä, eikö heidän kuuluisi saada 10?
Vastaus: Esimerkki on oikein. Huomioikaa vaakuna. Viereisessä esimerkissä vihreä saa 10 pistettä. 8 pistettä kaupungista ja 2 lisäpistettä vaakunasta.
Beispiel

Kysymys: Meillä on ongelma. Punaisella pelaava on juuri asettanut pelilaatan ja ritarin kuvan esimerkin osoittamalla tavalla. Onko tämä sääntöjen vastaista?
Vastaus: Ei ole. Kulmien koskettaminen ei muodosta yhteyttä kaupunkien välillä. Kuvan esimerkissä on edelleen kaksi erillistä kaupunkia ja siten punainen on pelannut aivan oikein.
Beispiel

Kysymys: Mitä tapahtuu jos valmistuneessa kaupungissa on useita samanvärisiä ritareita? Saako ritarit asettanut pelaaja kaupungista pisteet useampaan kertaan?
Vastaus: Ei saa. Kaupunkia hallitseva pelaaja saa pisteet ainoastaan kertaalleen. Ritarien lukumäärä vaikuttaa ainoastaan siihen, kenen hallussa kaupunki on.