Reservdelar


Trots att alla spelutgivare alltid strävar till att göra deras bästa, så händer det ibland att delar och pjäser fattas från spel. Olika utgivare har olika tillvägagångssätt att sköta händelser där pjäser eller delar fattas. Det vanligaste är att spelets utgivare själv har en egen service som man kan kontakta angående reservdelar. Det snabbaste sättet att få tag på de saknade delarna är att vara i direkt kontakt med tillverkaren, men ifall det av en eller annan orsak inte är möjligt, så hjälper vår kundservice gärna till med saken.

Följande är en lista på de största speltillverkarnas och -utgivarnas reservdelspolicy:

Lautapelit.fi:

Meddela vad som är fel med spelet eller vad som saknas på addressen info@lautapelit.fi. I meddelandet skall din address förekomma, och gärna också ditt telefonnummer.Vi sköter själv leverans av reservdelar för alla de spel som vi har gett ut, oberoende av vilket spel det är. Ifall det handlar om en äldre utgåva till vilken vi inte längre har reservdelar så försöker vi fixa problemet via andra källor, eller leverera motsvarande komponenter.

OBS! Reservdelsservicen är centrerad till vår affär i Helsingfors . Det lönar sig inte att fråga efter reservdelar i affären i Tammerfors, även om vi naturligtvis kan ordna så att beställda reservdelar kan avhämtas därifrån.

Days of Wonder:

Days of Wonder har en egen reservdelsservice, vars instruktioner och kontaktuppgifter hittas på addressen //www.daysofwonder.com/en/contact/. Lautapelit.fi:s kundservice hjälper vid behov.

Fantasy Flight Games:

Fantasy Flight Games levererar reservdelar rakt till kunden. En blankett för kontakt finns på addressen //www.fantasyflightgames.com/edge_atencion.asp. Lautapelit.fi:s kundservice hjälper vid behov.

Rio Grande Games:

Reservdelar för produkter utgivna av Rio Grande Games kan antingen efterfrågas på deras hemsidor genom blanketten //www.riograndegames.com/customer_service.html eller per e-post på addressen Riogame@aol.com. Lautapelit.fi:s kundservice hjälper vid behov.

Mayfair Games:

Mayfair Games kundserviceinformation finns på addressen //www.mayfairgames.com/ under fliken " About Mayfair ". Även Lautapelit.fi:s kundservice hjälper vid behov.

Z-Man Games:

Z-Man Games kan kontaktas genom e-post angående reservdelar eller defekta produkter: zman@zmangames.com. Även Lautapelit.fi:s kundservice hjälper vid behov.

Gigamic:

Gigamics kontaktblankett hittas på addressen //www.gigamic.com/contacter-gigamic.php. Om det gäller spel som Lautapelit.fi har gett ut på finska/svenska, så lönar det sig naturligtvis att kontakta Lautapelit.fi:s kundservice.

Queen Games:

//www.queen-games.de/publisher.aspx ==> Contact

Asmodee:

På kommande.

Think Fun:

På kommande.

Hasbro (mm. MB, Wizards, Avalon Hill, Parker Brothers):

Hasbros produkter levereras till oss från flera olika källor, som alla har olika metoder att hantera reservdelsfrågor. Ifall en Hasbro produkt är defekt, eller saknar delar, så ber vi er i första hand kontakta Lautapelit.fi:s kundservice.

Marek Toy / Competo:

Marek Toy / Competo kan kontaktas angående reservdelar och defekta produkter per e-post på addressen info@competo.fi, eller per telefon på numret 09-491 072. Det önskade sättet är dock e-post.

TacTic:

Reservdelar för Tactics produkter kan efterfrågas på addressen //info.tactic.net/Palaute/feedback_FIN.php?lang=FIN.

Alga / Brio:

På kommande.