Top 10 (2009)

2.1.2010

2008 lopulla julkaisimme ensimmäistä kertaa listan myydyimmistä peleistämme. Tänään on vuorossa vastaava lista vuoden 2009 osalta. Koska eri pelit painivat (edelleen) hyvinkin eri sarjoissa jo myyntipisteiden määrän mukaan, olemme koostaneet nyt jo 3 top 10 listaa.

Ensimmäinen lista on ns. yleinen sarja, eli sisältää kaikki pelit joita on myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kymmenissä muissa paikoissa:

Näistä Quoridor Kid oli aika ylivoimainen voittaja, tehden samalla uuden yhden vuoden myyntiennätyksen kun vertailussa ovat muut Lautapelit.fi tuotteet. Carcassonne sinnittelee edelleen sitkeästi kärkipäässä, edes Dominionin Vuoden Peli ja Spiel des Jahres voitot eivät auttaneet sitä Carcassonnen lyömisessä. Ero jäi tosin lopulta vain muutaman kymmenen pelin suuruiseksi. Menoliput menestyivät myös edelleen mainiosti, mutta listan yllättäjä on ehdottomasti Bohnanza , jonka suosio tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta vaikka sitä ei edes myydä missään isossa ketjussa. Myös Pademian loppukiri joulun alla oli huima ja toi lopulta 9. sijan.

Toiseen listaa on kerätty suosituimmat pelit vain erikoisliikkeistä myytävistä peleistämme:

Tämän listaa dominoivat edelleen korttipelit, joista Bohnanza on aivan ylivoimainen, yltäen jopa yleisen sarjan sijalle 7. Voisiko olla että peli palaa vielä jokin päivä ihan tavaratalojenkin hyllyille...? Lista on myös täysin suomalaistunut, eli sille ei yllä enää yhtään englanninkielistä peliä. Lienee siis paikallaa aloittaa 3. lista vieraskielisille peleille:

Näistä " Reiska " oli loppu lähes viimeiset 2 kuukautta, ja sitä kautta peli on todennäköisesti menettänyt ykkössijan. Myös Arkham Horror oli pitkään saamattomissa ja olisi varmasti muutaman sijan korkeammalla ilman katkosta. Listan voittaja, Jungle Speed, julkaistaan suomeksi kuluvana vuonna.

<< Takaisin