Top 10 (2010)

3.1.2011

Vuosi 2010 on ohi, ja on aika katsastaa mitkä olivat Lautapelit.fi:n suosituimpia pelejä. Kuten jo viime vuonna, tarjolla on jälleen 3 top 10 listaa, sillä eri pelit painivat (edelleen) hyvinkin eri sarjoissa myyntipisteiden määrän mukaan.

Ensimmäinen lista on ns. yleinen sarja, eli sisältää kaikki pelit joita on myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kymmenissä muissa paikoissa:

Listan vaihtuvuus näyttäisi olevan aika pientä. Dixit ja Mallorca kiilasivat kärkeen Vuoden Peli -voittojensa myötä, ja Charly pinnisti itsensä viimeiselle riville, muuten pelit ovat samat kuin edellisenäkin vuonna. Viimevuoden yllättäjä, Bohnanza jatkoi hyviä otteita ja kipusi ohi Menolipun.

Toiseen listaan on kerätty suosituimmat pelit vain erikoisliikkeistä myytävistä peleistämme:

Listaa viime vuonna dominoinut Bohnanza jätettiin tällä kertaa pois koska se on pääsi 2009 menestyksen myötä Info kirjakauppojen levitykseen. 7 Wonders on ehdottomasti vuoden tulokas tällä listalla, ja Puerto Rico lienee merkittävin poistuja, sen painos loppui joulusesongin aikana. Listan loppupäässä on myös paljon vaihtuvuutta, sillä erot 8-15 sijoilla ovat aika pieniä.

Kolmas lista koostuu parhaiten myyneistä vieraskielisistä tuotteista:

Listan viimevuotinen voittaja, Jungle Speed , ilmestyi 2010 aika suomenkielisenä ja on siis poistunut listalta vaikka menekki onkin kaksinkertaistunut. Uudeksi kunkuksi nousee siis Agricola , joka kelpasi jälleen monelle pelaajalle. Myös tällä listalla kärki on vakaa, ja loppupäässä mukavasti vaihtelua. Kuten viime vuonnakin, Lautapelit.fi julkaisee yhden listan peleistä suomeksi 2011 aikana.

Tässä tämä tällä erää, palaamme listoihin jälleen 2012 alussa. Kannattaa katsoa myös Top 10 (2009) ja Top 10 (2008).

<< Takaisin